Vestdanmark info Kontakt Udlejer login

Din ferie portal for hele Danmarks Vestkyst
Du er her: Forside » Badning

Badning

Igennem de senere år har det danske Kyst- og Klitvæsenet i samarbejde med kystkommunerne gjort et stort arbejde for at udbedre havets hærgen, som ofte har medført sandfygning, klitters vandring eller helt forsvinden. Vestkysten er nok mest kendt for sine store brede, hvide sandstrande. Ved nogle strande kan du køre ned på stranden i bil, dog vær opmærksom på skilte med hastighedspåbud samt kørsel forbudt.

 

Den danske Vestkyst er iblandt de reneste havområder omkring Europas kyster, hvert år tildeles de officielle "Blå Flag", som er en international miljøkampagne, som sætter en række krav for godkendelse. Specielt badestrande med det "Blå Flag" overvåges nøje, bl.a. måles badevandskvaliteten, der sættes strenge krav til toiletfaciliteter, affaldsordninger samt livredningsudstyr.

 

Trygfonden gør hvert år et stort arbejde for badesikkerheden, både stort oplysningsarbejde med også udbredt antallet af livreddertårne langs de danske kyster.

 

Til venstre kan du klikke på linket "Trygfondens livreddertårne" og se via Google, hvor der er ekstra fokus på badesikkerheden.